Yavru kediler ne yer? Yavru kediler nasıl beslenir?

yavru kediler ne yer
Yavru kediler nasıl beslenmeli?

Bildiğiniz gibi beslenme annelerin en önem verdiği konulardan bir tanesi. Bebeğinin anne sütünü ne kadar süre emdiği, anne sütü sonrası hangi ek gıdalara geçilmesi gerektiği, hangi besinlerin daha vitaminli olduğu, hangi besinlerin bebeğine zararlı olduğu konusunda sürekli bir araştırma ve dikkat halindedir bütün anneler. Yavru kedi besleme konusunda da tıpkı bir anne gibi hassas ve dikkatli olmalısınız. Unutmayın ki yetişkinliğine kadar geçen süre içinde “Yavru kediler ne yer” sorusunun cevabı onun gelecekte yaşayacağı sağlık sorunları, ömrünün uzunluğu ve yaşam kalitesi ile birebir ilintilidir.

Yavrunuzun çok hızlı büyüyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu yüzden sağlığı için temel oluşturma konusunda bir gün bile kaybetmemeniz gerekir. Bu yazımda yavru kedi ne yer sorusunun cevabına yönelik en kritik bilgileri paylaşacağım ama unutmayın ki her kedilerin ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Yavrunuz mutlaka düzenli bir veteriner hekim kontrolünde olmalıdır. Veterineriniz temel beslenme kriterlerine ek minnoşunuz için en doğru reçeteyi iletecektir size.

Bu arada benim mama önerim Royal Canin. Yavrunuzun ilk besin ihtiyacı anından itibaren tüm yaşamı süresince farklı besin değerleri içeren ve her dönemindeki ihtiyacına uygun mamaları bulunan bir marka (REKLAM DEĞİLDİR 🙂 ). Yavru kedinizin hangi döneminde hangi mamalarını kullanabileceğiniz konusunda yazımızın devamında ayrıca bilgi vereceğiz. Farklı kedi mamaları ile ilgili önerilerimiz konusunda da ayrı bir paylaşımımız olacak.

Yeni Doğmuş Kedi Nasıl Beslenir? Yavru kediler ne yer?

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de anne sütü hayati öneme sahiptir. Bu yüzden de yeni doğmuş kediler nasıl beslenir sorusunun en önemli cevabı anne sütüdür! Yavrunuzun göbek bağı kesilir kesilmez annesinin kokusuna doğru emekler ve bir memeye ulaşır. İlk emmeye başladığında ise annesinin memesinden süt değil ağız sütü gelir (kolostrum). Sütten farklı bir görünüme sahip olan bu sıvı ilk bağışıklık savunması için çok kritiktir. İlk saatlerde emdiği bu sıvının ardından artık annesinden anne sütü emmeye başlar.

Bu arada kedilerde doğum ve doğum sonrası bakım ile ilgili yazımıza da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Yazıya gitmek için buraya tıklayın.

Yavru kedi bakımı ile ilgili diğer detaylar için ise buradaki yazımdan faydalanabilirsiniz.

Yavru kediler nasıl beslenir?

0 – 3 Haftalık yavru kediye ne verilir?

3 haftalık kedi beslenmesi oldukça kritik bir evredir. Yavru kediniz ilk 3 hafta sadece anne sütü ile beslenmelidir. 1 haftalık kedi nasıl beslenir sorusunun cevabını süt olarak düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sütün zararları tahmin edemeyeceğiniz kadar. Bu konudan buradaki yazımda detaylıca bahsettim.

Yeni doğan yavru kediler ne yer?

1 haftalık yavru kedi muhakkak annesinin sütü ile beslenmelidir. Ancak annesi terketmiş yavru kediyi de beslemenin bir takım yöntemleri mevcut. Bunun öncelikle bir veterinere de danışarak anne kedi süt tozu temin etmelisiniz.

Kedi biberonu

Yavru kedinin anne kedi süt tozunu rahatça içebilmesi için bir adet kedi biberonu temin etmelisiniz. Yeni doğan kedi biberonu konusunda da yine size en iyi veteriner hekimler destek olacaktır.

Yeni doğmuş kedi yavrusu nasıl beslenir?

Bebek kediyi gerçek bir bebek gibi sırt üstü bir şekilde avucunuza alın. ve yine bir bebek besler gibi onu 45 derecelik açı ile tutarak önceden hazırladığınız anne kedi süt tozu bulunan biberonu ağzına dayayın ve biberonu emmesini afiyetle izleyin.

Yavru kediye süt verilir mi?

Unutmayın ki inek, keçi, koyun vb. hayvanların sütleri kediler için uygun değildir. Yavru kedilere kesinlikle annesininkinin dışında süt verilmemesi gerekmektedir. Aksi halde ciddi sindirim problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yavru kediye laktozsuz süt verilir mi?

Yavru kedi beslenmesinde anne sütünden sonra en doğru besin anne kedi sütü tozudur. Ancak o anlık ulaşamadınız ve süt vermek istiyorsunuz tabiki laktozsuz süt normal süte göre daha uygun kaçacaktır. Ancak tekrar belirtmekte fayda var. Kedilere süt vermekten kaçının.

Annesi olmayan yavru kedi nasıl beslenir? Yavru kediler anne sütü dışında nasıl beslenir?

Eğer elinizde olmayan sebeplerle (Fazla doğum, anne sütünün yeterli olmaması, yavrunun annesinden ayrılması vb) yavrunuz annesini ememiyorsa ona kedilere uygun formüllü ürünlere yönelmelisiniz. Yavru kediler için özel olan yavru kedi sütü ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler için mutlaka veteriner hekiminizden tavsiye alınız. Çünkü yeni doğmuş kedi yavrusu bakımı özen isteyen bir iştir. Unutmayın! O da sizin bebeğiniz! Bunun için ilgili yazılarımı okuyabilirsiniz. Linkler aşağıdaki gibi;

Yavru kedi bakımı hakkında her şey

Anne kedi ve yavruları hakkında bilinmeyenler

Peki yavru kediler ne zaman yemek yer? Onlara anne sütü dışında ne zaman mama vermeliyiz?

4 – 8 Haftalık yavru kediler ne yer? – 1 aylık yavru kediye ne verilir?

Anne kedinin sütü ne zaman kesilir?

3 ve 4. Haftalarda hem yavrunuzun süt dişleri çıkmaya başlar hem de annesinin sütü azalır. Bu yüzden bu dönemde yavru kediler ek gıdaya geçiş başlamalıdır. Bu ek gıdalar yavrunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Besin değeri düşük ek gıdalarla beslenmesi sonucunda yavrunuzun enerji eksikliği çekmesi veya bağışıklık sisteminin zayıflaması mümkündür. Bu dönemde yavrunuza kazandırdığınız beslenme alışkanlıklarının yetişkin bir kedi olduğunda da devam edeceğini unutmamanız gerekir. Bu yüzden doğru beslenme konusunda oldukça özen göstermelisiniz.

Kediler ne zaman sütten kesilir?

3. aydan sonra kedilerin çoğunluğu sütten kesilir. Ancak çok büyük yaşına kadar emen kediler de mevcut tabi. Ben şahsen bizzat koca bir kedisinin annesini emdiğine gözlerimle şahit oldum. tabi bu çok istisnai bir durum ama videosunu şuraya bırakayım.

Yavru kediye yetişkin maması verilir mi?

Yavru kedilere yetişkin kedi maması vermemek gerekir. Çünkü yetişkin kedi mamaları yavru kedilerin ihtiyacı olan besin değerlerini içermezler. Yavru kediler mutlaka ihtiyaçları olan besin değeri yüksek özel mamalarla beslenmelidirler.

Royal Canin’in “Mother and Babycat” ürünü bu dönemde hem minnoşunuz hem de annesi için oldukça idealdir. Bu mama yavrunuzun bağışıklığının güçlenmesine odaklanacaktır. Bu arada yavrunuz 4. ayını dolduruna kadar bu ürün ile devam edebilirsiniz.

Yavru Kedi Anne Sütünden Ne Zaman Kesilir? Yavru kedi mamaya ne zaman başlar?

Bu kısımda yavru kedilerde kuru mamaya geçiş konusunu inceleyeceğiz.

Yavru kedi kuru mamaya ne zaman geçer? Yavru kediler ne zaman ek gıdaya geçer? 

7 – 8 Haftalık kedi yavrusu nasıl beslenir – 2 aylık yavru kedi ne yer?

Kedi yavruları ne zaman sütten kesilir ve sütten yeni kesilen kedi ne yer merak ediyorsanız hemen cevaplayalım. 2 aylık yavru kedilerin katı besinleri tüketmesi mümkündür. Eğer yavru sahiplenmek istiyorsanız ya da yeni bir yavru bir kedi sahiplenmek için en uygun zaman yavrunun bu dönemidir. İki aylık kedi bakımı döneminde yavrunuzun beslendiği gıda kedinizin yaşına uygun; protein, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından tam ve dengeli ve enerji değerleri yüksek olmalıdır.

Anne kediler yavrularını ne zaman bırakır?

Kediler yavrularını 8-12 hafta arasında özgür bırakırlar. Bu dönemden sonra yavru bir kedi artık tek başınadır.

Kediler etobur canlılardır ancak sindirim problemlerine engel olmak amacı ile onlara yüksek kalitede ve tahıl içerikli mamalar da vermelisiniz. Tahıl içeriği bulunan mamalar sayesinde yavrunuz nişasta sindirme yeteneği de kazanacaktır.

Yavru kedide kuru mamaya geçiş dönemi aldığınız kuru ve yaş mamaların mutlaka yavru kedi maması olmasına özen gösterin. Kedi mamaları her yaş, her ırk ve her sağlık durumu için farklılık göstermektedir.

2 aylık kediye yaş mama verilir mi?

2 aylık kediye yaş mama verilir mi sorunun cevabı kesinlikle evet! Ancak mutlaka onun yaşına ve besin ihtiyacın uygun yaş mamalar kullanmalısınız. Biz kızımız için Royal Canin mother and babycat kullanmıştık ama bunun dışında birçok marka da mevcut tabi.

Yavrunuzu sahiplendiyseniz mümkün mertebe size gelmeden önceki maması ile beslemeye devam etmelisiniz. Mutlaka mamayı değiştirmek istiyorsanız yavrunuz alışana kadar bir süre eski ve yeni mamayı karıştırarak vermeyi deneyebilirsiniz. İlk günler yavru kedim mamasını yemiyor diye endişelenmeyin. Ortam değişikliği sebebi ile sizin düzeninize alışması zaman alacaktır.

Yavru kedi ne kadar mama yer?  Yavru kediler ne yer?

Bu konuda endişelenmeyin. Kuru mama paketlerinin arkasında kedinizin hangi dönemde kaç gr mama yemesi gerektiği yazar. Buradaki talimatlara uyarsanız kedinizin sağlığını kolaylıkla koruyabilirsiniz.

Sütten Kesilen Yavru Kediler Nasıl Beslenmeli?

2 – 4 Aylık kedi yavrusu nasıl beslenir?

Bu dönemde yavru kedinizi hassas bir şekilde beslemeye devam etmelisiniz. 2-4 arasında yavrunuzun kemik yapısı güçlenmeye ve kas kütlesi gelişmeye devam eder. Bu yüzden de enerji gereksinimleri artar. Yavru kediniz 16 haftalık oluncaya kadar da enerji gereksinimi önemini korumaya devam eder.

2 aylık kedi tavuk yer mi?

Öncelikle kediye verilmesi gereken tavuğun yağsız tuzsuz baharatsız olmasının onun sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu belirtmek isteriz. Kedi beslenmesi konusunda ev yemeklerinin durumunu aşağıda linkini paylaştığımız yazımızda detaylıca bahsettik.

Kedilere ev yemeği vermenin zararları nelerdir?

Ancak yavru kedilerin aldığı besinler onun gelişimi açısından çok ama çok önemlidir. Bu yüzden ona tavuk vb ev yemeklerinden vermeyip besin değeri yüksek olan yavru kedilere özel mamalardan vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yavru kediler ne zaman mama yer? Yavru kediler ne zaman mama yemeye başlar?

4 – 12 Aylık kedi yavrusu nasıl beslenir?

Yavru kediler ne kadar mama yer?

Bu dönemden itibaren yavrunuza vereceğiniz gıda miktarını sürekli kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Kediler insanlar gibi günde 2 veya 3 kez değil gün içerisinde sık sık besin tüketir. Bu yüzden mama kabı günlük ihtiyacı ölçüsünde sürekli dolu olmalıdır.

Ancak bu beslenme şekli her kedi için uygun değildir. Tok gözlü bir bebişiniz var ise belki bu düzene ihtiyacınız yok ama aç gözlü yavrular için gözünüz sürekli mama tabağında olmalı 🙂 . Buna dikkat etmezseniz ciddi obezite problemleri ile karşı karşıya gelebilirsiniz ve bebeğinizi ileride kalp krizi geçirip yaşamını yitirme riski ile karşı karşıya bırakırsınız.

Kedilerde kilo problemleri ile ilgili detaylı anlatım bulunan ilgili yazımıza ulaşmak için buraya tıklayın.

Yavru kedi ne sıklıkla beslenir?

Yavru kediler kaç saat arayla beslenir sorusunun cevabı yavrunuzun ihtiyacı olan mama miktarına göre de değişiklik gösterecektir. Eğer yavrunuzu kaliteli bir mama ile besliyorsanız (ki öyle olmasını umut ediyoruz 🙂 ) mutlaka mama paketlerinin arkasında günlük besin miktarı konusunda yönlendirme olacaktır. Bu miktarı önden belirleyerek günün 24 saatine eşit aralıklarla dağıtırsanız yavru kediyi yeterli sıklıkta beslemiş olursunuz.

1 yaşına gelinceye kadar minnoşunuza Royal Canin’in “kitten” kuru maması ideal üründür. İçerisinde ihtiyacı olan tüm besinler bulunmaktadır.

Yavru kedi için hangi aşılar yapılmalı? Bu konuda bilgi sahibi olmak için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yavru Kedilerde Su Tüketimi Nasıl Olmalı? Yavru Kediler Su İçer mi?

Bebek kediler su içer mi sorusunun cevabı evet! Tüm bu bahsettiğimiz besinlerin yanında yavrunuza günde en az iki kez yenileyerek taze su vermelisiniz. Bekleyen ve oksijenini kaybetmiş bir suyu kediniz içmek istemeyecektir. Su tüketimi insan hayatında olduğu gibi kediniz için de oldukça önemlidir. Yeterli su alımı sayesinde sindirimi düzene girecektir. Özellikle kuru mama ile beslenen kedilerde su tüketimi çok daha kritik hale gelmektedir.

Yavru Kedilere Ev Yemeği Verilir mi?

Kediler insanlar gibi farklı bir besin arayışına ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden onları hep aynı mama ile beslemenize üzülüp kendi yemeğinizi sırf çeşit olsun diye onlarla paylaşmayın (et, tavuk, balık dahi olsa). Hangi besinin yavrunuza ne zarar vereceğini bilemezsiniz.

İnsanların yiyeceği besinleri kediler büyük ölçüde sindiremez. Ayrıca ilerde sofranızda size huzur vermeyip gözü sürekli tabağınızda olan bir kediye sahip olabilirsiniz. Unutmayın kaliteli mamalar onların her türlü ihtiyacını karşılar.

Yavru kedilere mama dışında ne verilir?

Yavru kedilere mama dışında ne verilir sorusunun birçok cevabı var elbette. Kesinlikle onlar için özel hazırlanmış kedi mamalarını tercih etsek de evde mama olmaması gibi acil durumlar için yavru kedi beslenme türleri için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Kediye mama yoksa ne verilir diyorsanız ilgili yazıya gitmek için buraya tıklayınız.

Yavru kedi yaş mama ne sıklıkla verilmeli?

Mutlaka çeşit olsun istiyorsanız haftada 1 kez ona yaş mama verebilirsiniz. Yaş mamayı da fazla vermeniz hem sindirim problemlerine yol açar hem de kediniz o leziz yaş mamalar sonrası bir daha asla kuru mama yemez.

Bu konu ile ilgili mutlaka kedilere ev yemeği verilir mi? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca Kedi hastalıkları ve bu hastalıklardan hangi aşılar ile korunabileceği konusunda ilgili yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yavru Kediye Ödül Maması Verilir mi?

Mamayla geçen bir ömür oldukça sıkıcı olurdu. Bu yüzden onlara mama dışında bir takım ek gıdalar vererek hem mutlu etmeli hem de bağışıklıklarını desteklemeliyiz. Peki nedir bu ek gıdalar?

Yavru kediye mama dışında ne verilir? Yavru kediye kuru mama dışında ne verilir?

Tüm bunlara ek olarak zaman zaman küçük oyunların içine yedirerek yavrunuzu ödül maması ile de besleyebilirsiniz. Ödül mamasının yavru kedilere uygun olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Karar veremiyorsanız da bir bilene danışmayı unutmayın!

Yavru kediler için ek gıda

Yavru kediler için ek gıdalar konusunda. Bilgi almak istiyorsanız bu konuda detaylıca incelemede bulunduğumuz yazımızı inceleyebilirsiniz. Yazıya gitmek için buraya tıklayın.

 

İlk kez kedi sahipleniyorsanız ve henüz minnoşunuz ile yaşamaya başlamadıysanız yavru kedi beslenme alışkanlıklarından önce mutlaka aşağıdaki yazılarımıza göz gezdirmelisiniz;

Sahiplenmeden Önce Yapmanız Gerekenler

Kedi Sahiplenmeden Önce Cevaplamanız Gereken 14 Kritik Soru

Kedi annesi olmak isteyenler ne yapmalı?

 

Yavru kediler ne yer konusunda sizin de bir takım önerileriniz varsa yorumlarda buluşalım. Umarım ben de yavru kedi beslenmesi konusunda sizlere destek olabilmiş, bir miktar da olsa yol gösterebilmişimdir. Bebeklerinizle birlikte doyum tokum günler diliyorum 🙂

Content Protection by DMCA.com

1 yorum

  1. Eğer yalnız bir bebek kedi temizse GARANTİ ONU TEMİZLEMİŞ BİR ANNESİ VARDIR.
    Bebek bir kediye ASLA annesinden daha iyi bakamazsın;prematüre bebek muamelesi yapmak zorundasın.7/24 annesi gibi sıcak,kuru ve sokularak uyumasını sağlayacak sıcak bir soba,kalorifer,özel bir ortam lazım.
    •SU KEDİLERİ VÜCUT SOĞUKLUĞUNDAN YA DA BURUNLARINA KAÇIP BOĞARAK ÖLDÜRÜYOR
    •MAMAYI İNSAN BEBEK GİBİ OTURTARAK İÇİRTMEYECEKSİN,BURNUNDAN ÇIKARAK AKCİĞERLERİNDE TOPLANIP ŞUURU U KAYBETTİRİP ÖLDÜRÜYOR,BİR BEBEK KEDİ REFLÜ GİBİ SÜTÜ ÇIKARIP DURUYORSA,YUTMUYORSA KESİN PROBLEMİ VARDIR,ACİL VETERİNERE!
    •Şekeri de önemli,diş eti pembeden açık olmayacak,ballı su.
    •Yeni doğan bir yavru kediyi sahiplendiğinizde, onu bakımı için kullandığınız her türlü malzemeyi yüksek sıcaklıkta temizlemelisiniz. Birden fazla yavru kediye bakıyorsanız, bir kediye kullandığınız bir malzemeyi diğer kediye kullandırmamalısınız. Özellikle içlerinden biri hastaysa ve ekstra bakıma ihtiyaç duyuyorsa onu evin başka bir köşesinde tutmanız diğer kedinin de sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yazının başında da söylediğimiz gibi, yeni bir yeni doğan kedi sahiplendiğinizde mutlaka ilk olarak veteriner hekime götürün ve veterinerin tavsiyelerini göz önünde bulundurarak yavru kedinizin bakımını gerçekleştirin.
    •Asla bir bebek kediyi yıkamaman gerekir,dışkı ve idrarını mamadan sonra sırtüstü yatırıp poposuna masaj yaparak yaptıracaksın,kuru kuruya ya da maximum sadece az sadece tüy üstünü nemlendirecek kadar silip koka koka sıcak sobanın önünde,battaniyeyle belki yaşayabilir annesiz,mikrop kapıp kanlı ishale çevirmezse ya da hasta olmazsa.
    •Süt tozu da yetersiz ya da bir gıdım fazlası ishal edici,ekstra besin ne gerekiyorsa,ishale karşı sıvı lapa süper takviye lazım ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE KENDİNİ ISITAMAYAN ZAVALLI.
    •DIŞKISI SARIMSI MACUN KIVAMINDA OLACAK,SIVIYSA ÖLÜMCÜL,DÜŞÜK BÜNYELİ. VETERİNERLER DE ACİZ,GAFİL,CAHİL/DUYARSIZ OLABİLİR;HİÇKİMSE ALLAH’IN YETİŞTİRDİĞİ DOĞA ANA KADAR İYİ BİLEMEZ!
    •KEDİNİN GÖZLERİNİN ÇUKURLARINI DOLDURMASI GEREKİYOR,ZARLARI GÖZÜKÜYORSA SORUN OLABİLİR,AKMAYACAK,ANNESİ GİBİ HAFİF NEMLİ SİLİNİP TEMİZ TUTULMALI
    •Suyunu da kendin biberonla içireceksin,yanına koyup da içine düşmeyecek!
    Islanan kediler daha çok üşür
    Kedilerin tüyleri özellikle de açık havada ıslandığında hipotermi geliştirme riski yüksektir. Bir kedinin vücut ısısı bizlerden yüksektir, kedilerin normal vücut ısısı 38-39 derece arasındadır ve bir kedinin vücut ısısı 37,8 derecenin altına düştüğünde tehlike çanları çalmaya başlar. Vücut ısısı bunun da altına düşerse soğuk ısırması denilen durum ortaya çıkabilir ve öncelikle patileri ile kulaklarda donma oluşabilir. Eğer kedi soğukta uzun süre kalırsa donma tüm vücuduna yayılabilir.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*