Uluslararası Kedi Günü Kutlu Olsun!

dunya-kediler-gunu-uluslararasii-kediler-günü
dunya-kediler-gunu

Uluslararası kedi günü (International Cat Day) olması sebebi ile bir kedi annesi olarak sizlerle duygularımı anlatan bir yazı paylaşmak istedim. Hayatımızın tamamını bu kadar domine eden bu muhteşem varlıklara karşı olan duygularımızı nasıl anlatsak az. İşte bu da bizim hikayemiz…

Uluslararası kedi gününüz kutlu olsun!

Eşiniz size kedi sahiplenmek istediğini söylediğinde şiddetle karşı çıkarsınız. “Evde kedi beslemeyi hijyenik bulmuyorum. Hem bir canin sorumluluğunu almaya da hazır degilim” dersiniz. Sonra bir sekilde ikna olursunuz ve bir bıdık giriverir evinize.

Evet bu bıdık o kadar tatlıdır ki evin havasını bir anda değiştiriverir. Ama yine de temkinlisinizdir.

Koltuklara örtüler örtülür, yattığı yerlere özel minderler konur, onunla her oyun oynadıktan sonra dikkatlice eller yıkanır, evde dolaşılan pijama ile yatağa girilmez… Bunlar yapılır ki evin hijyeni korunsun.

 

dunya-kedi-gunu-uluslararasi-kedi-gunu
dunya-kedi-gunu

Zamanla bu bıdık hayatinizin merkezine oturur. Kendi doğurduğunuz bir bebek gibi ondan başka birşey düşünemez olursunuz.

Önce koltuk örtüleri kalkar. Kedi bakimi hakkında bilgi sahibi oldukça evin degil onun hijyenini düşünmeye başlarsınız. Çünkü kediler o kadar temiz hayvanlardır ki zamanla sizin dışarıdan eve taşıdığınız mikroplardan dahi hastalanabileceğini öğrenirsiniz.

Ve artık evde kuralları onun koymaya başladığını farkedersiniz. Sabahları gözünüzü açtığınızda burnu burnunuza dayalı, onu ağzınızın icinde bulursunuz. Zaten butun gece de yastığınızın tepesinde uyumuştur…

İşte bu anın size huzur vermeye başladığını farkettiğiniz an, artık gercek bir “kedi annesi” oldugunuzu anlarsınız…

 

uluslararasi-kedi-gunu-uluslararasi-kediler-gunu
uluslararasi-kedi-gunu

Onlara olan sevginizin ve şefkatinizin hiçbir zaman bitmemesi dileği ile. Uluslararası Kedi Günü‘nüz kutlu olsun!… 😻

Kedinizin bakımı ile ilgili konularda her zaman yanınızdayız.

Uluslararası Kedi Günü Ne Zaman Kutlanır?  Dünya Kediler Günü Ne Zaman Kutlanır?

Uluslararası Kedi Günü

Uluslararası Kediler Günü ise 8 Ağustos’ta kutlanmaktadır. Dünya Kedi Günü ile sıklıkla karıştırılan Uluslararası Kedi Günü, 2002 yılında Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından oluşturulmuştur.

Dünya Kediler Günü

İtalyanlar tarafından ortaya çıkarılan dünya kediler günü, kedilerin önemine dikkat çekmek için ortaya çıkarılmıştır. Kediler Günü, Amerika Birleşik Devletleri’nde 29 Ekim’de kutlanırken, Rusya’da 1 Mart’ta ve Polonya’da 17 Şubat’ta kutlanıyor.

Content Protection by DMCA.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*